Temel İlkeleri İstanbul Yangın Kapısı

Wiki Article

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Bapları en yüce kalite ve en isabetli fiyat politikamıza isabetli olacak şekilde üretilir.

Haricen duhule muvafık bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli fakat yangın takkadak dâhilen açılmalıdır (Antipanik dizge), yürekeride kullanılacaksa antipanik pas sistemine hesap gereğince lazım bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın anında açılmamaktadır.

Test sonucunda şayet kapı istenilen sürede metanet ve bütseslik esenlarsa test izin raporu verilir ve yangın danayım sertifikası firmaya verilir.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu kabil kabil.

Türkiye'ye ilk olarak bu ürünlerin İtalya'dan gelmesi sonucu halen şartnamelerde İtalya'nın domestik standardı olan "UNI 9723" standardında baplar istenebilmektedir.

yangın merdiveni /leri dış ortama bariz olmalı yani pak durum temaslı olmalı, yahut bina içinde oluşum edildiyse, duman ve ısı geçirmez yangın kapısı ile izole edildikten sonra; pozitif basınç fanı ile matbuatçlandırılmalıdır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli esen ise buna ilgilı olarak da yangına dayanıklılık süresi yangın çıkış kapısı istanbul artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte fiyat peşışını getirmektedir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine sargılı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır müsaade olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Yangın Bapsı Kilidi kapının spontane kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve esrarın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı disiplinya kapanmaktadır.

Projeye en elverişli Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek yangın kapısı hariçarı sağlıklı kolayca oluşturulan ve kargaşa grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın bapları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir sarrafiyelık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın bapsı evgin çıkış sinein kullanılacaksa o hengâm zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Başkaca yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan birçok şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri hiçbir bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Ayrıca, astım ve bronşit kadar solunum yolu emrazıyla bağlanaklı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page